Predstavljen NIVEA projekt “Neka odrastanje bude dječja igra”

Treću godinu zaredom NIVEA nastavlja suradnju sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske na projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”
Ovogodišnji projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” predstavljen je jučer u prostorijama Etnografskog muzeja u Zagrebu na kojem su predstavljeni  i prototipovi igračaka u sklopu nagradnog natječaja na nivea.hr. Nivea je ove godine donirala 150.000,00 kuna Savezu društava Naša djeca Hrvatske za raznovrsne programe, aktivnosti i edukacije koje uključuju rad s djecom na temu igre i igračke.

Svako dijete ima svoju posebnu igračku. Nju dijete vidi kao svog prijatelja i oslonac prilikom upoznavanja svoje okoline i svijeta. Ona je važan čimbenik u psiho-fizičkom razvoju djeteta, njegovom stvaranju prijateljstava s drugom djecom. Stoga ne čudi što je upravo igračka ovogodišnja tema društveno odgovornog projekta “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim se naglašava važnost igre za dječji razvoj.

U sklopu predstavljanja projekta održana je i tribina o igri i igračkama, a koliko su igra i igračka važne za psihofizički razvoj djece istaknuli su stručnjaci s područja psihologije, pedagogije i kulture. Likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez, psihologinja i praktičarka terapije igrom dipl. psih. Sanja Ivanušević Grgas i predsjednica OMEP Hrvatska (podružnica Svjetske organizacije za predškolski odgoj) Adrijana Višnjić Jevtić sudjelovali su na tribini u sklopu projekta namijenjenoj odgojno-obrazovnim djelatnicima u vrtićima, školama, fakultetima, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, studentima, volonterima te svima koji igru i igračku koriste kao metodu rada s djecom ili kao kulturološki fenomen.

”Veseli nas nastavak projekta s našim dugogodišnjim partnerom Savezom DND. Glavna misao vodilja ostaje nam i dalje ostvarivanje punih potencijala djece i mladih diljem Hrvatske kroz projekte koji im omogućuju da provode svoje slobodno vrijeme kroz njima najprirodniju aktivnost – igru. Ove godine bazirali smo projekt na igračkama kao ključnim dodacima u igri, stoga smo u suradnji s četiri dizajnerice pripremili i jedan lijepi natječaj u kojem ćemo uz pomoć javnosti odabrati najbolji prijedlog igračke te ju u konačnici i producirati.”, izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

“Savez društava Naša djeca Hrvatske ponosni je partner na ovom projektu. Raduje nas da se igramo i zajedno odrastamo kroz projekt nastojeći ga učiniti što boljim i potaknuti što više roditelja i djece da provode svoje slobodno vrijeme kroz igru. Zahvalni smo što smo i ove godine nastavili s edukacijom volontera Društava naša djeca koja se pokazala iznimno važnom i vrijednom aktivnošću volonterskog rada s djecom i za djecu.”, istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić.

Projekt je nastao 2014. godine u sklopu globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” s ciljem da se obiteljima diljem Hrvatske omogući kvalitetno upoznavanje i druženje kroz igru potičući ih da na taj način pomognu djeci ostvariti njihov puni potencijal. Ove godine kroz projekt će se održati niz raznih aktivnosti primjerene svim uzrastima – edukacije volontera Društava naša djeca, tribina namijenjena stručnoj javnosti, NIVEA Dječji tjedan, radionice za roditelje i djecu te završna izložba igračaka.

U sklopu projekta otvoren je i nagradni natječaj prigodan ovogodišnjoj temi. Naime, četiri dizajnerice, Slavica Farkaš, Tea Janković, Iva Risek i Adriana Pavelić izradile su prototipove igračaka koje imaju misiju osigurati da dijete kvalitetno provodi svoje vrijeme, a ne sjedeći za mobilnim uređajem ili kompjutorom gubeći dodir sa stvarnim svijetom i okolinom. Pobjednik natječaja, čija će igračka biti izrađena u limitiranoj seriji, će biti izabran na osnovu glasovanja koje se odvija na Nivea službenoj stranici.
Jučer smo imali priliku svjedočiti njihovim idejama i možemo reći da žiriju sigurno neće biti lako.

Više o ideji, dizajnu i funkciji svake igračke možete pročitati na mrežnim stranicama nivea.hr/djecja-igra, te glasovati za svojeg favorita.
Pobjednički prototip bit će predstavljen na posebnoj izložbi igračaka u studenom, a producirat će se u limitiranom izdanju.

Anna Maria Križanac

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar