Preporuke za zaštitu djece i sigurno uživanje u filmovima i serijama

Svi vole zabavu. Ali u isto vrijeme želimo zabavu u kojoj može uživati cijela obitelj. Svaka obitelj je drugačija i zato Netflix kontinuirano ulaže u širok spektar dječjih i obiteljskih filmova i TV emisija iz cijeloga svijeta kao što je urnebesno smiješan animirani film Obitelj Mitchell protiv strojeva ili TV serija Sweet Tooth: Rogati dječak koja se temelji na istoimenom stripu Jeffa Lemirea i koja će biti dostupna od petka, 4. lipnja 2021.

Kako bi se zaštitila djeca i mlađi gledatelji od izloženosti neprimjerenim sadržajima Netflix daje mogućnost postavljanja Roditeljskog nadzora.

Na Netflixu možete kreirati do pet profila. Za svaki profil možete postaviti razinu zrelosti tako da se na njemu prikazuju samo emisije i filmovi koji odgovaraju dobi tog profila. Jednostavno otiđite na stranicu Profili kako biste dodali novi profil klikom na „Dodaj profil“. Vidjet ćete da profil „djeca“ izgleda drugačije s potpuno bijelom pozadinom i izborom sadržaja koji je prikladan samo za djecu.

Nadalje, jedna od stvari koju možete napraviti je postaviti PIN za svaki od Netflix profila. Na taj način samo vi možete pristupiti profilu.

Također, možete uključiti postavke dobne granice prilagođene dobi djece, tako da mogu gledati samo emisije i filmove koji odgovaraju njihovoj dobi. Netflix koristi dobne granice koje su postavile lokalne organizacije za standardizaciju i koje određuju je li materijal prikladan za djecu ili nije.

Kada postavite profile prilagođene odgovarajućoj dobi, prikazivat će se emisije i filmovi primjereni samo toj dobi. Međutim, i u tom slučaju roditelji sami mogu odlučiti žele li da njihovo dijete gleda određeni sadržaj. Roditelji jednostavno mogu izuzeti sadržaj dodavanjem na listu „Ograničenja gledanja“. Na ovaj način roditelji imaju još veći nadzor nad određenim sadržajem za koji smatraju da je najprikladniji za njihovu djecu.

Svim tim opcijama možete pristupiti klikom na „Profil i roditeljski nadzor“ gdje ćete moći podesiti i pregledati postavke svakog profila zasebno. Osim toga, možete vidjeti što su vaša djeca gledala na profilu kojeg ste za njih kreirali. Savjet: isključite automatsku reprodukciju epizoda na dječjim profilima.

“Izbor i nadzor uvijek su bili važni za naše korisnike, a posebno roditelje. Nadamo se da će ove postavke nadzora pomoći roditeljima da donesu ispravne odluke za svoju obitelj”, poručuju iz Netflixa.

Za dodatne informacije o Roditeljskom nadzoru na Netflixu posjetite https://help.netflix.com/hr/node/264

Oglas

Komentiraj

komentari