Soul: evo zašto biste trebali pogledati najiščekivaniji Pixarov animirani film!

Ovaj animirani film ‘Soul’ se jako iščekivao jer osjećaj koji izaziva dok ga gledamo je baš taj koji nam sada treba!

Toliko puta odgađan, Soul je konačno pušten na Disney +, 25. prosinca. Jedan od najpopularnijih studija Pixar nam je pripremio prekrasan božićni poklon koji je prepun lijepih životnih lekcija. Svi imamo dušu, ali je moramo pronaći u sebi!

Soulina priča uglavnom se vrti oko živopisnog i jazz-ovskog New Yorka, koji podsjeća na 1960-e. Njegove pretrpane ulice, starinski automobili, zgrade od crvene cigle, požutjelo drveće …

Jazzy soundtrack

Za Disney je glazba gotovo jednako važna kao i slike. Joe Gardner, profesor glazbe, noću vježba u nadi da će jednog dana svirati u najboljem njujorškom jazz klubu. Glazba je stoga sastavni dio Soula, koji se odlučio za originalne jazz skladbe u aranžmanu Jona Batistea, pjevača i jazz skladatelja nominiranog za dodjelu nagrada Grammy. ‘Dugujemo mu jazz skladbe koje pojačavaju surovu ljepotu New Yorka. Kad u filmu vidimo Joeove ruke na klaviru, to svira Jon. Naši animatori proučavali su snimljene slike Jona kako svira klavir kako bi reproducirao svaki detalj, od načina na koji se njegovi prsti kreću do disanja.’ kaže producentica filma Dana Murray. U pratnji melodija Trenta Reznora i Atticusa Rossa, Soul’s soundtrack pravo je čudo.

Predivne poruke

Nakon pada u šaht, Joe se nađe u natprirodnom, savršeno organiziranom svijetu u kojem nove duše dobivaju novu osobnost i strast prije nego što budu vraćene na Zemlju. Odlučan da se vrati na Zemlju i reintegrira svoje tijelo, Joe sklapa savez s 22, pobunjeničkom dušom koja ne želi živjeti ljudskim životom. Joe mu tada pokušava pokazati kako je divan život na Zemlji. U svojoj utrci protiv sata, na kraju će svom životu dati novi smisao, okrenut prema bitnim vrijednostima. Prekrasan moral koji nas poziva da u potpunosti uživamo u svakom trenutku svog života.

V.V.

Oglas

Komentiraj

komentari