Sve boje seksa!

Jeste li znali da boje mogu imati određeni utjecaj na seksualnost? Naravno, pritom ne mislimo samo na boju koju nosite, postoje različite poveznice između boje i seksa. Međunarodni dan boja 21.03. idealna je prilika da vam LELO pruži kratki uvid u sve ono čarobno što boje donose u vašu spavaću sobu 🙂

Sigurni smo da već znate da boja koju nosite može imati nekakav utjecaj na okolinu, primjerice, osobe koje nose crvenu privlačnije su suprotnom spolu. Iza toga stoje brojna istraživanja, a u jednom od njih potvrđeno je da je muškarcima privlačnija žena u crvenoj haljini od žene u plavoj. Iako su to samo stereotipi, okruženi smo njima, a gdje ima dima ima i vatre. Pogledajte bilo koju reklamu i vidjet ćete pametno odabranu boju – razne asocijacije na nijanse ruževa, značenje određene boje donjeg rublja, što vaša omiljena boja govori o vama… Ipak, ne možemo reći kako određene boje nisu povezane s različitim osjećajima i ponašanjem.

Ako ste se ikad pitali što vaša omiljena boja govori o vašem seksualnom životu i seksualnosti, psihologija boja dat će vam odgovor. Primjerice, ako vam je omiljena boja crna, vrlo vjerojatno često maštate o nekim tajnim vezama, a fetiši su vam BDSM i dominacija nad partnerom (i obrnuto). Ako ste pak ljubitelj crvene, strastveni ste, romantični i požudni – spremni za uzbudljive besane noći. Za razliku od crvene, plava boja ukazuje na dosadan seksualni život – moguće je da ste hladan i distanciran ljubavnik. Romantični ste i brižni? Pogađamo da je senzualna ružičasta vaša boja. Omiljena žuta boja nam govori da ste spontani u spavaćoj sobi. Miljenici zelenih tonova imaju nedostatak iskustva, ali to nadoknađuju brigom i zaštitom svog partnera. Kao što je narančasta topla i živahna boja, tako su i oni koji je favoriziraju ekstrovertirani ljubavnici koji vole rizik. Ljubičasta je kombinacija stabilnosti plave i strastvenosti crvene. Kao šećer na kraju, ljubitelji bijele boje su čisti, odani i često pokorni ljubavnici.

Ali ima još! Neka istraživanja pokazuju da čak i boja zidova u spavaćoj sobi utječe na kvalitetu seksualnog života, ali i na to koliko često ćete uživati 🙂 Dakle, izaberite ljubičastu, crvenu ili crnu boju i zahvalite nam se kasnije.

Ne smijemo zaboraviti zanimljivu činjenicu da i seks igračke dolaze u različitim bojama. Ako ste se ikad pitali zašto je to tako, evo objašnjenje. Svaka igračka, ovisno o njezinoj boji, ima svoju osobnost kako bi odgovarala vašoj. Sljedeći put dobro proučite boju seks igračke vašeg partnera, možda vam može otkriti neke zanimljivosti o njegovim maštarijama.

Bez obzira na to jeste li strastveno crveni ili tajanstveno crni, zašto se ponekad ne biste poigrali i drugim bojama? Seks je, baš kao i boje, toliko uzbudljiv, a neke promjene su uvijek iznenađenje – čak i ako je samo za zabavu. Isprobajte malo nevinosti bijele ili živahnosti narančaste, možda čak i pronađete svoju novu omiljenu boju!

Oglas

Komentiraj

komentari