ZADARSKI AVVANTURA FILM FESTIVAL otvara film „MINISTARSTVO LJUBAVI“

Hrvatski obiteljski zakon koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi inspiriao je priču filma pod režiserskom palicom Pave Marinkovića

Nakon što je pulska publika ovacijama ispratila „Ministarstvo ljubavi“,  film će ovu subotu, 20. kolovoza,  otvoriti Zadarski Avvantura film festival.  Redatelj Pavo Marinković u filmu pokušava na duhovit način prikazati  što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja. Film obećava puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija  u kojem dva “izmišljena” inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

Uloge inspektora utjelovljuju Stjepan Perić i Dražen Kühn koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljenja je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhuskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da “Ministarstvo ljubavi” uz obilje smijeha donosi i odličnu flimsku priču.

Nakon Zadarskog film festivala, film „Ministarstvo ljubavi“, Pave Marinkovića, putuje na jubilarno 40. izdanje uglednog Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival) gdje će doživjeti svoju međunarodnu premijeru, a prikazat će se u sklopu programa World Greats.

Redatelj Pavo Marinković, scenarist Stanko Babić,  kao i glumci Ecija Ojdanić, Milan Štrljić, Bruna Bebić, Snježana Sinovčić, Nenad Srdelić dolaze 20.8. na svečano otvaranje i biti će dostupni za sve medijske aktivnosti.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari