JEDNOM DAVNO

Dvanaestogodišnji David, desetogodišnji Peter te osmogodišnja Alice (Reece Yates, Jordan Nash te Keira Chansa) uživaju u djetinjstvu u Engleskoj u kasnom 19. stoljeću. Najviše se vole igrati u obližnjoj šumi i vlastitom vrtu. Njihovi roditelji Jack (David Oyelowo) i Rose (Angelina Jolie) odgajaju ih i potiču slobodan duh i bujnu maštu u svoje djece.

No njihovo djetinjstvo nasilno prekida tragična smrt Davida, koji se utapa za vrijeme nevine dječje igre. Tuga i očaj uvlače se u obitelj i prijete uništenju cijele obitelji. Rose se povlači u sebe i odaje alkoholu, a Jack se vraća svom starom poroku kocki i zapada u dugove. Alice odbija prihvatiti činjenicu da Davida stvarno nema dok Peter krivi sebe za smrt brata.

Cijela obitelj polagano, ali sigurno propada. Kako bi to spriječili Alice i Peter pronalaze zadnju snagu u sebi i svojoj mašti i kreću na nevjerojatnu pustolovinu u cilju spašavanja obitelji. Put ih odvodi na ulice Viktorijanskog Londona gdje otkrivaju tamnu i skrivenu prošlost svog oca.

Ohrabren, Peter shvaća da put spasenja ne leži u tome da odraste i postane identičan svom pokojnom bratu, te odlazi u Neverland gdje će zauvijek ostati mlad. Za to vrijeme Alice uranja u svoj svijet mašte i živi u Zemlji Čudesa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Come Away (@comeawaymovie)

Iz tragedije rađaju se dvije legende: Petar Pan i Alice u Zemlji Čudesa

U središtu priče je jedno veliko „Što ako?“ pitanje. Pitanje koje je pokretač ove priče koja se odvija prije dva bisera svjetske književnosti. Što ako, pita se film, su Lewis Carollina Alice i J.M. Barrieov Petar Pan brat i sestra?

Takvo pitanje se nametnulo Marissa Kate Goodhill još dok je završavala fakultet i proučavala bajke i njihove originalne verzije. Njihov cilj je naučiti djecu o svijetu u kojem žive. Čitajući originalne priče o Petru Panu i Alice u Zemlji Čudesa, koje u sebi sadrže popriličnu količinu tame i ozbiljnih životnih tema, Marissa je u svojoj glavi polagano kreirala scenarij za film. Kao dodatnu inspiraciju Marissa je koristila film Guillerma Del Toroa iz 2006. godine – Pan’s Labyrinth.

Film se počeo prikazivati u kinima od 12.11.2020.

GLUMCI: Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Derek Jacobi, Anna Chancellor
REŽIJA: Brenda Chapman
SCENARIJ: J.M. Barrie, Lewis Carroll, Marissa Kate Goodhill
PRODUCENT: George Acogny
IZVRŠNI PRODUCENTI: Steve Barnett
ŽANR: obiteljski, fantazija, avantura

Oglas

Komentiraj

komentari