PRVI KORAK

U posljednje vrijeme dobivam pisma mnogih žena, a sve na temu gorkog iskustva zlostavljanja u braku. Pišete mi o svojim  traumama, lošim vezama, nasilnom mužu.

Ima čitateljica koje se dive „hrabrosti“ onih koje su uspjele izaći iz tog začaranog kruga, prekinule nasilje i još progovorile o tome. Da potrebna je hrabrost da se izađe iz loše veze, braka, odnosa. Mnoge od nas ostaju u vezama hraneći se lažnom nadom da će se on nekim čudom ipak promijeniti! Drage moje, oni se nikada ne mijenjaju! Što prije to prihvatite, to ćete prije moći krenuti dalje. Za mrvu „ljubavi“ spremne smo učiniti apsolutno sve. Nalazimo isprike za njegovo ponašanje, njegovu zlovolju, ponižavajuće primjedbe, ravnodušnost, laži, agresiju. Spremne smo podnijeti manipulatore, agresivce, nasilne i nezrele muškarce. Pružamo ljubav i očajnički se nadamo da će on znati prepoznati naše napore i nekim čudom preobraziti se u muškarca iz snova. Kad se to ne desi, ulažemo još više napora. Pružati ljubav da bi se dobila ljubav postaje obrazac po kojem živimo. Na neki čudan način pretpostavljamo da još uvijek nismo dovoljno dale i učinile, krivimo sebe za stvari koje ne možemo kontrolirati. Svaku nijansu tumačimo kao znak da je konačno progledao. Živimo u nadi da će sutra biti sve drugačije. Činimo sve da ne prihvatimo stvarnost, zavaravamo se, opravdavamo, niječemo ono što je prebolno ili prezastrašujuće u našem životu.

Probudite se i ne čekajte da se nešto promijeni, da ne bude prekasno.

Postanite svjesni vaše destruktivne veze i počnite mijenjati svoju stvarnost preusmjeravajući svoju ljubav na vlastito ozdravljenje i svoj život. Ne dopustite se vaše fizičko i emocionalno stanje naruši. Budite hrabre, razvijajte ljubav prema sebi, cijenite sebe jer inače nećete vjerovati da zaslužujete biti voljene. Budite hrabre i učinite prvi korak na prema sretnijem životu.

Rosie Kugli

Oglas

Komentiraj

komentari