SERIJA U KOJOJ ĆE UŽIVATI SVAKA MAJKA I KĆI

Osvojila je brojne nagrade, ukupno njih 15 između kojih je i Emmy, a bila je nominirana za nagradu Zlatni globus. Emitiranje je počelo 2000. godine te je trajalo sve do 2007. godine. Osvojila je srca mnogih zbog realne radnje i britkoga humora. Prati život dvije dame, majke i kćeri, naizgled potpune suprotnosti, no pune razumijevanja jedna za drugu. Zajedničko im je ime, sarkastičan smisao za humor te ukus u dečkima. Pogađate o kojoj se seriji radi?

Naravno, Gilmoricama (Gilmore girls). Vjerujemo da ako ih već niste pogledale, i potpuno se zaljubile, sigurno ste čule za njih. Serija je uistinu posebna jer prati svakodnevni život već spomenutih Lorelai Gilmore (spomenuli smo i da imaju isto ime, no kćer nosi nadimak Rory) na jedan zanimljiv način. Možda je tome pridonio humor, zanimljva svakodnevica ili najvjerojatnije oboje.

Kćer upravo kreće u srednju školu gdje nailazi na prve neprijatelje i svoju prvu ljubav. Majka koja nije udata za kćerinoga oca također upoznaje različite partnere, a i prikazuje se njezin nespretan život zbog posla i odgoja. U njihove odnose se upliću i baka i djed, na majčinu žalost, te začinjavaju cijelu situaciju. Tu su i mnogi sporedni likovi koji će s vremenom postati važniji za obje.

Prikazan je niz situacija koje su tipične, ili nešto manje tipične, za svaku majku i kći. Ako ste razmišljale produbiti odnos sa svojom majkom ili kćeri, filmska večer uz ovu seriju bi bila pravi pogodak. Uživat ćete sigurno gledanju situacija u kojima ste se i same našle, ili vam tek slijede, i uz to se nasmijati do suza. No, ako ne možete nagovoriti drugu da pristane ili niste u mogućnosti, nemojte pomisliti da će te požaliti ako je same upalite. Možda je i bolje da ona druga ne zna za sve što ste prošle jer serija svašta otkriva.

Marija Maleš

 

Oglas

Komentiraj

komentari